Vinari

S VINOM KROZ VRIJEME

Buntić

Obitelj Buntić proizvodi vino stoljećima. Već od 1921. godine bavi se ozbiljnom proizvodnjom. Za to vrijeme je proizvedena značajna količina od 10 000 l. Druga značajna godina je 1972., kad je prvi put registrirano kao zanimanje proizvodnja vina. Tad se počinje pakirati vino u staklene boce s etiketom Podruma Buntić. Od 1994. je konačno registrirana proizvodnja i punjenje Žilavke i Blatine kao vrhunskog zaštićenog proizvoda. Pored vrhunske Žilavke i Blatine proizvodi se Loza, Rose i Blatina barique. Ove vrhunske proizvode možete pronaći u svim bolje opremljenim prodajnim objektima, vinotekama, restoranima kako u zemlji tako i u inozemstvu. Danas u uspješnoj…

Anđelić

Porodica Anđelić se uzgojom i preradom vinove loze bavi se više od jednog vijeka. Kao i tada u stvaranju njihovih vina i danas učestvuju isključivo članovi porodice koji svojom posvećenošću i ljubavlju postižu vrhunski kvalitet svih vina. Proizvodni kapacitet vinskog podruma Anđelić je 150.000 litara godišnje. Vinarija raspolaže izdvojenom prostorijom za prijem i primarnu preradu grožđa cca 200m², prostoriju za fermentaciju površine oko 200 m² i 70m, opremljenu najmodernijom opremom što, uz primjenu adekvatne i savremene tehnologije, omogućava potpunu kontrolu procesa stvaranja vina u ovoj delikatnoj fazi. Podrum za odležavanje vina površine cca 200 m² se čitavom svojom površinom nalazi…

Dračevo

Na sredini Popovog Polja, 30 kilometara od Trebinja na putu za Mostar, i 12 kilometara od manastira Zavala i pećine Vjetrenica, nalazi se podrum porodice Anđušić. U ambijentu tipičnog hercegovačkog sela Dračeva ovaj podrum istog imena nudi vrhunska vina Žilavku i Vranac proizvedenu od grožđa iz vinograda u koje gledate dok uživate u ovim vinima.Kako biste na pravi način osjetili tradiciju uzgoja vinove loze u ovom dijelu Hercegovine i doživljeli ruralnu Hercegovinu ovaj podrum nudi i sir i pršut iz vlastite proizvodnje.Prenoseći i usavršavajući znanje o grožđu i vinu sa koljena na koljeno porodica Anđušić došla je do zavidnog znanja…

Begić

Tradicija proizvodnje grožđa i vina preko 100 god. Proizvodnju 1998. na nagovor prijatelja proizvođača vina prvi put sam napunio u butelje koje sam sam osmislio i dizajnirao etikete. Narednih godina proizvodnja je povećavana svake godine (povećanjem vlastite proizvodnje i uključenjem kooperanata) te uređenjem i opremanjem obiteljskog podruma suvremenim tehnologijama. Danas podrum ima sustav za hlađenje Winus 5, rosfrajne cisterne za kontroliranu fermentaciju, cisternu za stabilizaciju, poluautomatsku punilicu i čepilicu. Podrum je uređen keramikom po zidovima i antibakterijskim podom. Trenutna proizvodnja cca 8.000 butelja. Također proizvodnja čiste loze je cca 1,300 l od čega se 300 l pretvori u travaricu. Zaštita…

Andrija d.o.o.

Prava ljepota ovih vina tako i Andrijinih, ne otkriva se samo čitanjem njihovih opisa nego kušanjem i umjerenim pijenjem. Da bi to doživjeli dođite u obiteljske podrume Andrija na domak Gospina svetišta u Međugorju. Na visoravni Brotnja u vinogradima živopisne Paoče, našle su pogodno stanište, obilje sunca i vrijedne ruke, dvije poznate hercegovačke sorte grožđa, bijela Žilavka i crno Blatina. Upravo u obiteljskom ozračju podruma Andrije Ćorića uvinjuje se grožđe i njeguju vrhunska vina ovih sorti. Nastavljajući obiteljsku tradiciju, obitelj Andrije Ćorića odlučila se izgraditi novi podrum u Paoči čiji je kapacitet dostigao polumilijunsku razinu. Uzgajajući vlastite vinograde ovo poduzeće…

Newsletter prijava

Prijavite se na Newsletter za nove postove u blogu, savjete i nove fotografije.

Restorani i konobe

Kontakt

 

Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.hercegovina.ba

Preuzmite publikaciju

Mapa Vinska cesta Hercegovine