Od 1982. godine se bave ograničenom proizvodnjom vrhunskih vina i alkoholnih pića. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontrolisane procese fermentacije i tradicionalne metode odležavanja vina u hrastovim “barrique” bačvama u podrumima osam metara ispod zemlje. Proizvodnja je isključivo usmjerena na kvalitet što pokazuju i mnogobrojna priznanja iz zemlje i inostranstva. Ove godine proglašena je najboljom vinarijom Jugo-istočne Evrope i jedina vinarija u regionu koja je proizvela i prvo prirodno pjenušavo vino. Vinska galerija na šestom i sedmom spratu vinarije, kapaciteta 300 mjesta, sa panoramskim pogledom na grad i vinograde, stvrstava je među nezaobilazna odredišta ljubitelja vina. Ova vinarija je, za svoja vina, dobila zlatne medalje za kvalitet u Parizu, Ženevi, Milanu, Bergamu, Pragu,Briselu i Beču AWC.
Carski vinogradi se nalaze na lokalitetu Ušće 10 km od Trebinja na ušću dvije rijeke, Trebišnjice i Sušice. Te vinograde je krajem XIX vijeka Austrougarska monarhija proglasila najpogodnijim za žilavku te je tu na površini od 2 hektara podigla čuvene Carske vinograde.
Tvrtka osnovana 1996. godine izgradila je vinariju na temeljima vinskog podruma nekadašnjeg holdinga HEPOK u Domanovićima, općina Čapljina, simbolizirajući na taj način, ne samo početak obnove devastiranog vinogradarstva i vinarstva dubravske visoravni, nego i vjeru u kvalitetu grožđa i vina ovog podneblja. Na vinogradima ukupne površine cca. 40 ha, na lokacijama općine Čapljina i Stolac, posađene su autohtone sorte Žilavka i Blatina s pratećim sortama, kao i sorte Vranac, Chardonnay, Cabernet Sauvignon i Merlot.
Osim vinograda, Vina Zadro d.o.o. posjeduje modernu vinariju kapaciteta15 000 hektolitara, gdje od svih spremnika najviše dominira drvo, te inox. Vinarija ima funkciju primarne prerade, obrade, njege vina i finalizacije sa punjenjem u boce.
Vinarija, osim što proizvodi vrhunska i kvalitetna vina serija Crnjac&Zadro i Zadro, poznata je i kao prva vinarija u Bosni i Hercegovini koja je 1998. godine proizvela prvi i jedini hercegovački pjenušac od sorte grožđa Žilavka. Pjenušac Domano je proizveden klasičnom metodom vrenja u boci.
Dugogodišnju tradiciju proizvodnje vina potvrđuju i brojne domaće i međunarodne nagrade.
Uz proizvodnju vina, vinarija je otvorena cjelokupnoj javnosti, a posjećuje je veliki broj ljubitelja vina iz svih krajeva.